Пребиха екип на Спешна помощ в София

Пребиха екип на Спешна помощ в София | StandartNews.com

София. Младежи пребиха лекарски екип на Спешна помощ през нощта в петък срещу събота в София, предаде bTV.

Спешният екип се е отзовал на сигнал за жена, болна от диабет, която получила дихателни проблеми. Оказало се обаче, че на мястото има 15-годишна пияна девойка на домашен купон за абитуриентски бал.

За инцидента са задържани шестима души на възраст между 21 и 37 години.

Медицинската помощ е пристигнала точно за шест минути и е посрещната от 20 души, които се нахвърлили върху екипа.

Реаниматорът е с наранявания по ръцете, краката и хранопровода, защото нападателите му го душили. Пострадали са и шофьорът и медицинската сестра, която успяла да извика полиция в суматохата. Въпреки всичко линейката успяла да закара пияната тийнейджърка в Спешното отделение, поясняват лекарите.

Най-тежко пострадал е лекарят д-р Красимир Йорданов, който има 26-годишен стаж като реаниматор в Спешна помощ и е герой във филма "Последната линейка на София".

„Това за 26 години се случва за първи път, казвам ви го откровено, страшно обидно. Какво иска тоя народ - първо да идва полиция и тогава ние, ако ще да умират. Нагледал съм се на смърт, на рани, на всичко. Невъзможна смърт съм видял, но нека да умират, ако българският народ не си промени отношението към нас. Ако нас не ни протектират, няма да има Бърза помощ," заяви д-р Йорданов.

Той заяви, че утре всички медици в Спешна помощ ще излязат в стачка и няма да се отзовават на сигнали. „Тази нощ беше моментът, в който всички щяха да спрат работа и да оставят София във Вартоломеева нощ. Крайно време е хората да започнат да ни уважават," каза още лекарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай