Пожарникарите в Бургас искат 30 чифта обувки

Пожарникарите в Бургас искат 30 чифта обувки | StandartNews.com

Бургаските пожарникари, едни от най-натоварените в страната, изпитват липса на 30 чифта защитни ботуши за есенно-зимния период. Това става ясно от писмо на Николай Николаев – началник на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението", до Общинския съвет в Бургас. В него се отправя молба Община Бургас да осигури липсващите средства за личната защита на огнеборците.

От началото на 2017 година двете районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас са реагирали на 1066 пожара, наводнения и други спасителни операции, което им отрежда едно от първите места по натовареност в страната.

"Благодарение на Вашата подкрепа през 2017 година се закупиха 15 чифта пожарникарски защитни специални ботуши, с което успяхме да осигурим защита и сигурност при действията на 15% от служителите на дружеството в Бургас", пише в писмото на Николаев, цитирано от burgasinfo.com.

"С Ваша помощ успяваме да поддържаме цялата налична техника в готовност за незабавно излизане на произшествие през цялата година и бързо отстраняваме възникналите откази и повреди.

За наше съжаление от бюджета на Министерството на вътрешните работи не достигат достатъчно средства за осигуряване на личната защита на пожарникарите и спасителите, следствие на което ни се налага да посрещнем есенно-зимния сезон на 2017 г. с недостиг на 30 комплекта пожарникарски ботуши (половината от състава на дежурство в Бургас) и само три комплекта диелектрични ножици, при наличие на 10 автомобила на дежурство.

Във връзка с подпомагане на дейността на двете районни служби в Бургас и поради ограниченото финансово осигуряване от бюджета на МВР, моля да прецените възможността през 2018 година да ни бъдат осигурени пожарникарски ботуши – 20 броя, диелектрични ножици – 3 броя. Общата сума е 6400 лева", се казва в писмото на Николаев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай