Повече полиция на аерогарите

Ще се патрулира непрекъснато край морето, обяви главният секретар на МВР

Повече полиция на аерогарите | StandartNews.com

Предстои засилване на мерките за сигурност на аерогарите, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов. Това е наложителото заради натоварения график, свързан с летните почивки.

Главен комисар Маринов обяви също, че МВР ще спази схемата от миналата година за опазване на реда край морето. "Тази година ще подготвим същата организация съвместно с НАП, Министерството на туризма и „Националната полиция". Ще бъдат командировани хора от страната съобразно оперативната обстановка. Ще има непрекъснато патрулиране", допълни Младен Маринов пред БНР. Утре в Бургас ще се състои среща с представители на туристическия бранш и министъра на туризма по тези въпроси.

На младите хора трябва да кажем да бъдат разумни преди всичко, защото празникът започва от улицата и трябва да завърши съвсем нормално. След като приключат веселбите също трябва да са разумни, тогава голяма част от тях под въздействието на алкохол, някои си позволяват да ползват и различни наркотични вещества, качват се в автомобилите и за съжаление статистиката не е добра в това отношение", обяви главният секретар на МВР относно баловете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай