Повече гранични полицаи на браздата с Гърция за Великден

Повече гранични полицаи на браздата с Гърция за Великден | StandartNews.com

Служителите на повикване за празниците

Благоевград. Повече ще са служителите на Гранична полиция на ГКПП – Кулата -Промахон на българо-гръцката граница за великденските празници. Работещите там екипи ще бъдат увеличени, тъй като се очаква засилен трафик и в двете посоки от 18 до 22 април. В тези дни ще бъдат отворени всички осем платна на граничния пункт – четири на изход и четири на вход. Гранични полицаи, които не са на смяна, ще празнуват на Великден, но ще имат едно наум. Те ще са на повикване.

„Правим необходимата организация на нашата работа за празничните дни. Уточнени са всички детайли. Целта ни е да не допуснем задръствания на границата и да осигурим максимално бързо обработване на документите на пътуващите в двете посоки – към и от Гърция", казаха гранични полицаи. Те увериха, че ще се справят със ситуацията и няма да има проблеми с образуване на опашки от автомобили.

"От опита през последните години знаем, че е възможно в даден момент да се струпат доста МПС-та с пътуващи в двете посоки туристи на границата. Затова вземаме всички необходими мерки, ще се справим с опашките", казаха гранични полицаи на ГКПП - Кулата. За целта се правят специални графици за въпросните дни. Ще има резерв от служители, които ще се притекат на помощ на работещите си колеги, ако това се наложи. Най-натоварено ще бъде в началото и в края на великденската ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай