Потрошиха пейките на централна гара

Потрошиха пейките на централна гара | StandartNews.com

Неизвестни засега вандали потрошиха пейките по пероните на ремонтираната Централна гара в София. Тя беше официално открита преди няколко месеца, а реновирането й струваше 61 млн. лв. и продължи две години. Снимката на счупените пейки е публикувана във Фейсбук групата "В защита на професионалистите в БДЖ и НКЖИ".

Въпреки големия брой охранителни камери - над 190, жандармеристи и служители на частната охранителна фирма, щетите по новата гара са налице и са възмутили стотици столичани.

Само преди дни кметът на Столична община Йорданка Фандъкова провери ремонта на подлеза "Ротонда" при Централна жп гара, съобщиха наскоро от пресцентъра на кметството. В подлеза на гарата вече има денонощен патрул на общинска полиция и два постоянни поста с охрана. Има и още едни охранителен пост откъм подхода на бул. "Христо Ботев". Изградено е и видеонаблюдение с 15 камери на пешеходните подходи към бул. "Мария Луиза". Отворена е и работи и безплатна обществена тоалетна. Общинското предприятие "Пазари Възраждане", след решение на Столичния общински съвет, започна рехабилитация на подлеза.

Изпълни се и ремонт на хидроизолацията на централния кръгов площад на подлеза, обновиха се настилките на стените и на таваните. Възстановено бе и липсващото осветление. Двата асансьора откъм Централна жп гара и бул. "Христо Ботев", които осигуряват достъп за хора с увреждания и майки с колички, също са ремонтирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай