Пострадалият журналист: Нападателите приличаха на футболни фенове

Пострадалият журналист: Нападателите приличаха на футболни фенове | StandartNews.com

Добре съм, по-добре от вчера. Днес ми предстои операция и чакам това да се случи. Това бяха първите думи в ефир на нападнатия вчера водещ на БНТ Иво Никодимов.

Той разказа за преживения ужас от побоя.

"Нападението си го обяснявам по чисто хулигански подбуди. Това не е маршрута, по който аз минавам, за да има някой който да ме проследи. В момента, в който влязох в тази част на градината, не бях изминал и половината разстояние до следващата алея и трима младежи изскочиха от храстите и почнаха да ме налагат. Аз започнах да ги питам какво правят, но моите въпроси останаха в нищото", заяви в телефонен разговор пред БНТ Никодимов.

"След боя си свалих раницата, за да си извадя мокри кърпички и чух глас: "Да ви помогна ли?". Явно като са видели човек са се уплашили и са избягали. Запечатал съм лицето на единия от тях. Бяха млади момчета на видима възраст между 20 и 25 години. Единият беше с бръсната глава", разказа потърпевшият.

"Ние много сме ходили по футболни агитки. Оприличавам ги на футболни фенове. Нищо не са искали през тази една минута, минута и нещо, в която се разви нападението. Ако са искали да ме ограбят, не им е стигнало времето да ме приведат в безпомощно състояние, за да ме преджобят", допълни Никодимов. "Моите въпроси оставаха във въздуха и в ударите. Нападателите контактуваха с удари", каза още Иво Никодимов.

"Благодаря за подкрепата Ви. С нея ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници. В сигурните ръце съм на лекарите от Военно медицинска академия", допълни битият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай