Посрещнаха тържествено огнеборците от Скопие (ОБЗОР)

Посрещнаха тържествено огнеборците от Скопие (ОБЗОР) | StandartNews.com

Губернатор, кмет и началник бяха сред посрещачите в Благоевград на 9-те огнеборци след успешната им мисия в Скопие.
Десетки благоевградчани също поздравиха пожарникарите на тържествената церемония. В нея се включиха областният управител Бисер Михайлов, кметът Атанас Камбитов и директорът на Главна дирекция „ПБЗН" Николай Николов. В продължение на 4 дни огнеборците помагаха за отводняването на македонската столица след разрушителната буря и наводнения, отнели живота на десетки хора. Благодарствени писма бяха изпратени от премиера Бойко Борисов и от ръководството на МВР.
„Вие сте нашите спасители. Деветима българи работиха като за сто човека", така изпратили нашите огнеборци благодарните жители на Скопие. „Не сме герои, но сме удовлетворени, че си свършихме добре работата. Получихме признанието и на македонските си колеги, и на местното население", споделиха огнеборците от Пиринския край.

Най-тежко за нас бе да виждаме мъката в очите на хората, загубили близки и домове, признаха огнеборците. Разрухата била навсякъде – срутени къщи, съсипана инфраструктура. Цялата покъщнина на десетки хора бе унищожена, каза главен спасител Лъчезар Стражаков.

"Благоевград е първата община в страната, която има одобрен проект по програмата „Региони в растеж" и започва санирането на сградата на пожарната в града". Това разкри кметът Атанас Камбитов по време на церемонията по посрещането на българските огнеборци след успешната им мисия в македонската столица Скопие. Градоначалникът благодари за подкрепата за реализирането на проекта на областния управител Бисер Михайлов.

Общината и местната структура на Българския червен кръст стартираха съвместна акция в подкрепа на засегнатите и пострадалите от наводненията в македонската столица Скопие. Ще бъдат събрани и изпратени храна, вода и други необходими материали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай