19:05 ч.

11.08.16

2 мин.

1293

1

0

Посрещнаха тържествено огнеборците от Скопие (ОБЗОР)

от Владимир Симеонов |

Посрещнаха тържествено огнеборците от Скопие (ОБЗОР)

Губернатор, кмет и началник бяха сред посрещачите в Благоевград на 9-те огнеборци след успешната им мисия в Скопие.
Десетки благоевградчани също поздравиха пожарникарите на тържествената церемония. В нея се включиха областният управител Бисер Михайлов, кметът Атанас Камбитов и директорът на Главна дирекция „ПБЗН" Николай Николов. В продължение на 4 дни огнеборците помагаха за отводняването на македонската столица след разрушителната буря и наводнения, отнели живота на десетки хора. Благодарствени писма бяха изпратени от премиера Бойко Борисов и от ръководството на МВР.
„Вие сте нашите спасители. Деветима българи работиха като за сто човека", така изпратили нашите огнеборци благодарните жители на Скопие. „Не сме герои, но сме удовлетворени, че си свършихме добре работата. Получихме признанието и на македонските си колеги, и на местното население", споделиха огнеборците от Пиринския край.


Най-тежко за нас бе да виждаме мъката в очите на хората, загубили близки и домове, признаха огнеборците. Разрухата била навсякъде – срутени къщи, съсипана инфраструктура. Цялата покъщнина на десетки хора бе унищожена, каза главен спасител Лъчезар Стражаков.


"Благоевград е първата община в страната, която има одобрен проект по програмата „Региони в растеж" и започва санирането на сградата на пожарната в града". Това разкри кметът Атанас Камбитов по време на церемонията по посрещането на българските огнеборци след успешната им мисия в македонската столица Скопие. Градоначалникът благодари за подкрепата за реализирането на проекта на областния управител Бисер Михайлов.


Общината и местната структура на Българския червен кръст стартираха съвместна акция в подкрепа на засегнатите и пострадалите от наводненията в македонската столица Скопие. Ще бъдат събрани и изпратени храна, вода и други необходими материали.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:10 · 11.08.2016
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент