Посолството на Израел дари спортна площадка на дом за инвалиди

Посолството на Израел дари спортна площадка на дом за инвалиди | StandartNews.com

Посолството на Държавата Израел и Софийската Община откриха днес луксозно спортно съоръжение към дневен център за възрастни хора с ментални увреждания „Света Марина" в столицата. Една неимоверна радост бе видяна в очите на инвалидите, които с нетърпение очакваха тази спортна придобивка , която ще допринесе много за тяхната физическата рехабилитация и самочувствие. Тази година Израел и България отбелязаха 25 години от възстановяване на дипломатическите си отношения. По този повод вместо официален прием за Националния празник на Държавата Израел – Денят на независимостта, посолството на чело с посланика на Израел Н.Пр. Шаул Камиса решиха да дарят средствата за изграждането на модерна спортна площадка в дом за хора с увреждания. Център „Света Марина" бе избран със съдействието на Софийска община, а за реализацията на проекта Посолството на Израел е допринесло с 20 000 щ.д.

Жителите на дома бяха подготвили изключително разнообразна културна програма за почетните си гости. Народни танци, стихове и песни разнообразиха тяхното ежедневие, което сега се допълни и със спортен обект. На официалното откриване присъстваха инициаторите на това благородно дело посланика на Израел Н.Пр. Шаул Камиса и Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, които не само че разрязаха празничната торта, но и демонстрираха ползването на съоръженията, дори поиграха на баскетбол с обитателите на дома.

Празничното спортно настроение споделиха Председателя на ОЕБ „Шалом" г-н Максим Бенвенисти, заместник Министъра на Труда и Социалната политика г-н Лазаров, г-жа Албена Атанасова – зам. Кмет по социалната политика към столичната община, Кмета на община Възраждане, шефа на Парламентарната групата за приятелство с Израел Янко Янков, г-жа Бека Лазарова – Представител на фондация „ Лаудер" и Емил Кало – представител на фондацията за образование ОРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай