Помощите за второ дете скачат до 50 лв.

Помощите за второ дете скачат до 50 лв. | StandartNews.com

София. До 50 лева месечно се увеличават помощите за второ дете, а за първото остават на тазгодишното си ниво от 35 лева. Това решиха депутатите при гласуването на второ четене на Бюджет 2014.

За четвърти пореден ден народните представители гласуваха текстове от основния финансов закон, като близо половината от работата им остана за извънредните заседания на Народното събрание в понеделник и вторник.

Депутатите приеха още и изключения в правилото за 5-процентния буфер в бюджета. Според основните текстове, 5 на сто от субсидиите за всички ведомства и общини ще се задържат и ще бъдат отпускани за ползване една, когато стане ясно какво ще е изпълнението на бюджета.

Дора Янкова от БСП обясни, че е постигнато съгласие. „Това да не важи за общинската администрация, за средствата за отбрана и сигурност, за общините. И така, както е в записа на алинея 2 - за средното образование, здравеопазването, културата, социалните грижи и средствата по текущите размери за помощите за домакинствата за бюджета на Министерството на труда и социалната политика", заяви Янкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай