Полицай Върбанова: Обиск на Борислава не е имало

Полицай Върбанова: Обиск на Борислава не е имало  | StandartNews.com

София. Обиск не е имало, става въпрос за рутинна проверка. Борислава има регистрация в масивите на МВР за кражба и е получила административно наказание. Това обяви полицай Нели Върбанова от Четвърто полицейско управление, обвинена в гавра с 20-годишната Борислава Латинова по време на обиск.

Върбанова твърди, че обиск на Борислава не е имало, а е било най-обикновена рутинна проверка, която се прави в определени ситуации.

Тя бе категорична, че същата вечер е била нощна смяна. Тогава се е случило тежко криминално престъпление и е имало засилени мерки за сигурност, като проверки на автомобили. Видяхме този автомобил, спряхме го и се пристъпи към рутинните изпълнения, които правим при такива ситуации. Извършихме проверка на водачите, които бяха трима мъже и една жена, заяви полицайката. Тя помолила учтиво жената да слезе от колата, тя слязла и съдействала на полицайката.

Представителят на МВР я попитала дали има нещо нередно в нея, като забранени от закона вещи и предмети, Борислава казала, че няма. Въпреки това полицайката била длъжна да провери. След това я помолила да отвори чантата си и тя я отворила, показала й какво има вътре в нея. След като полицайката се уверила, че няма нищо опасно и забранено в чантата я помолила да свали якето си, което тя вече била свалила. В него също нямало нищо опасно. Тогава тя я помолила да влезе в автомобила. Борислава е съдействала и е била спокойна и адекватна, докато е и била извършена проверката. По никакъв начин не е изказала някакви протести, относно проверката, зави Върбанова. Тя отрече Борислава да е била събличана гола. Цялата проверка е траела около 5-6 минути. След това Борислава е била придружена от друг полицай до районното, за да даде писмени сведения, за хората, от които е била придружавана и не е оказала съпротива. Борислава е била с хора, които имат досиета в архивите на МВР.

След като се убедих, че в момичето няма нищо опасно и забранено от закона, преминах към проверка на якето, което тя вече беше свалила. В него също нямаше нищо опасно. След това я помолих да влезе в автомобила. Това беше", каза още тя.

Върбанова заяви, че няма обяснения за твърденията на Борислава, относно начинът, по който, според нея е била извършена проверката, нито за мотива й. Минах на полиграф по собствено желание, защото това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината, каза полицайката. Тя заяви, че за себе си знае, че полиграфът е достатъчно достоверен. Върбанова обясни, че е решила да даде брифинг, за цялата медийна вълна, която се стоварила върху нея и дошла като изневиделица. Тя подчерта, че в момента текат проверки, които щели да докажат истинността на казаното от нея.

Върбанова разказа пред Нова ТВ, че тя упражнява професията едва от 5 месеца, а пери това е работила като графичен дизайнер.

„Минах полиграф по собствено желание, това е най-бързият начин да се докаже, че казвам истината", подчерта Върбанова.

Според нея е редно и студентката Борислава Латинова да се премине разпит с полиграф.

Директорът на 4-то РПУ заяви, че има записи от камери, както и, че се води проверка от Софийска районна прокуратура. Тримата, придружаващи Борислава Латинова, фигурират в системата за МВР за престъпления, като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай