Полицаите с ултиматум: Пари или протест!

Полицаите с ултиматум: Пари или протест! | StandartNews.com

Най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), настоява за незабавно увеличение на заплатите в системата с минимум 15%.

Срокът е 1 юли 2017 г. или след месец. Ако това не стане, синдикатите заплашват с протест. Той ще е пред Народното събрание. Синдикалистите напомнят, че вече имаха един голям протест - през ноември 2015 г.

Повод за писмото на синдикатите е, че участниците в Консултативния съвет за национална сигурност са се обединили около необходимостта до края на 2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП.

"Позицията на полицейския синдикат е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Според тях трябва да се актуализира и бюджетът за тази година", твърдят служителите на реда.

От синдиката посочват, че административната реформа от предишното ръководство на МВР е създала огромен дисбаланс в заплащането на различни групи служители.

Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите не само си сами си купуват всички консумативи, но и униформите, казват още синдикалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай