14:35 ч.

02.06.17

1 мин.

0

6

0

Полицаите с ултиматум: Пари или протест!

от редактор |

Полицаите с ултиматум: Пари или протест!

Най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), настоява за незабавно увеличение на заплатите в системата с минимум 15%.


Срокът е 1 юли 2017 г. или след месец. Ако това не стане, синдикатите заплашват с протест. Той ще е пред Народното събрание. Синдикалистите напомнят, че вече имаха един голям протест - през ноември 2015 г.


Повод за писмото на синдикатите е, че участниците в Консултативния съвет за национална сигурност са се обединили около необходимостта до края на 2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП.


"Позицията на полицейския синдикат е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Според тях трябва да се актуализира и бюджетът за тази година", твърдят служителите на реда.


От синдиката посочват, че административната реформа от предишното ръководство на МВР е създала огромен дисбаланс в заплащането на различни групи служители.


Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите не само си сами си купуват всички консумативи, но и униформите, казват още синдикалистите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:43 · 03.06.2017
Тогава трябва да се вдигнат заплатите и в други отрасли изискващи качества и класификация. Всички знаем че най големите тъпаци стават полицаи.
Потребител · 08:18 · 03.06.2017
Парите си ги вземете от чантаджиите, ама преди това се опитайте да работите мало повече. Нека да ви видят хората на улицата, да повярват, че ги защитавате от крадци и от пътни идиоти, за да ви подкрепят. Засега сте показали, че можете да браните само дюмбели по жълтите павета.
Потребител · 20:54 · 02.06.2017
НЕ СЕ ДЕЛЕТЕ НА ЛЕКАРИ , УЧИТЕЛИ ,ПОЛИЦАИ, ТАКСИДЖИИ И НЕЗНАМ СИ КАКВИ. ТАКА НЯМА ДА УСПЕЕМ ДА СИ ОПРАВИМ РОДИНАТА. ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ КАК СТАЧКУВАТ. ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА НЕЗАВИСИМО ОТ ПРОФЕСИЯ. А НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ МРАЗИМ ЕДНИ ДРУГИ ЗАРАДИ НЯКАКВА РАЗЛИКА В ЗАПЛАТИТЕ ОТ 50- 100 ЛЕВА И НЕ МОЖЕМ ДА СМЕ ЕДИННИ. ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ. ВСИЧКИ СМЕ ПОТЪРПЕВШИ
Потребител · 20:55 · 02.06.2017
@Потребител ДВАТА ПОСТА ПО НАДОЛУ СА ОТ ОБИКНОВЕННИ ТЪПАЦИ
Потребител · 16:10 · 02.06.2017
Aide be selenduri jadete i piete bes pari ba4varova li nosite
Потребител · 14:48 · 02.06.2017
Fuck Tha Police
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент