Полицаи спряха протест в защита на правителството

Полицаи спряха протест в защита на правителството | StandartNews.com

Благоевград. Рано сутринта в петък група благоевградчани отпътуваха за столицата, но удариха на камък в опита си да протестират в подкрепа на правителството.

Хората, сред които бе и общинският лидер на БСП д-р Владимир Пандев, не успяха да разпънат знамена и транспаранти. Не можаха да покажат своята подкрепа към кабинета „Орешарски". На площад „Народно събрание " организираният от тях митинг бе внезапно прекратен и нападнат с остри предупреждения от страна на жандармерията. Полицаите категорично отхвърлиха възможността протестиращите да развеят своите плакати и знамената с обяснението, че няма как да се провеждат два нерегламентирани митинга на едно и също място – против правителството на Орешарски и за него.

Служителите на реда отправиха заплахи за задържане на благоевградската група, като твърдяха, че те нарушават закона на Република България. Дори и с вдигнати плакати „България на всички" протестиращите не убедиха полицейските органи в правотата си. Те получиха полицейски разпореждания, с които бяха отпратени обратно към Благоевград. Д-р Пандев също подписа такова разпореждане, с което декларира, че няма да участва и да провокира напрежение на обществения ред и ще спазва разпоредбите на полицейските служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай