Показаха имотите и на кмета Иванов, той видя поръчка

Кметът на Хасково Георги Иванов коментира репортажа на bTV

Показаха имотите и на кмета Иванов, той видя поръчка | StandartNews.com

Кметът на Хасково изчете списък с имена за дискредитация, Георги Герков проверява сигнала

Кметът на Хасково Георги Иванов живее в къща за 2,5 млн. лв. по консервативна оценка на независими експерти. Това съобщи bTV в свое разследване, в което журналистите използваха дрон за снимки от птичи поглед. От репортажа стана ясно, че домът на градоначалника разполага с басейн, кемпер, къща за гости и се намира точно до язовир "Клокотница", а към водата има пряк достъп с кей. Независимият експерт Георги Георгиев разгледа снимките от дрона и заключи, че къщата е голяма, луксозна и струва поне 1 млн. лв. На още 1,5 млн. лв. Георгиев оцени и останалата част от имота.

"В колиба ли трябва да живее един кмет?", запита вчера в студиото на bTV хасковският градоначалник. И заяви, че се гордее с имотите си. Иванов призна, че е забогатял като кмет, но припомни, че е първият строител в града още от началото на 90-те години, а фирмата му правела по 120 апартамента на година. Иванов бе категоричен, че имотите му са минали през петгодишна ревизия, а семейството и бизнеса на фамилията му са с доказани доходи. Кметът на Хасково заяви, че разследването е "манипулация". Иванов изчете списък с имена на кметове, които по думите му са поръчани за дискредитация непосредствено преди вота на местните избори. "Всеки един сигнал, независимо откъде идва, е важен и аз лично, като един от собствениците на телевизията, ще направя своите проучвания", заяви малко по-късно пред "Блиц" бизнесменът Красимир Гергов. "Ще направя проверка по обвиненията на Георги Иванов, че bТV изпълнява поръчка за дискредитиране на кметове", каза още той. Гергов бе категоричен, че ако списъкът с кметовете не се окаже верен, кметът на Хасково трябва да се извини.

Спазваме етичния кодекс

bTV Media Group

Във връзка с отправените обвинения от кмета на Хасково г-н Георги Иванов в ефира на bTV, че медиата изпълнява политически поръчки със серия от разследвания за рязката промяна на стандарта на живот след влизането на различни кметове в управление, ръководството на bTV Media Group отрича всяка форма на обвързаност между журналистическата дейност и изпълнението на политически поръчки на която и да е политическа структура. В своята работа журналистите от "Новини и актуални предавания" на bTV работят единствено в полза на обществения интерес. bTV е подписала и спазва Етичния кодекс на българските медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай