Похвално: Подаряват селска къща на бежaнци

Похвално: Подаряват селска къща на бежaнци | StandartNews.com

"ПОДАРЯВАМ на бежанци с деца къща на 145 км от София". Това гласи нестандартна обява за продажба на имот.

"Къща в село Катунец. 2 етажа, първи каменни стени, ток, вода, река през двора, тихо и спокойно място, чист юг! ПОДАРЯВА се на бежанци с деца. Отговарям на телефона САМО събота и неделя", е написал потребителят на известния сайт за безплатни обяви. И подробно е уточнил къде се намира селото: "Отстои на 21 км североизточно от град Угърчин, на 25 км северозападно от Ловеч, на 33 км южно от Плевен и на около 145 км североизточно от София.Разположено е в полите на Стара планина, надморската височина варира между 230 и 325 метра. През селото преминава река Катунешка. Климатът се характеризира с късна пролет, горещо лято и студена зима".

Обявата е качена на 21 август, авторът й е обещал да сложи снимки на къщата, но най-вероятно по-късно е сметнал, че ще я покаже на тези от заинтересуваните, които прецени.

"Всеки ден нова малка огромна човещина. Има надежда все пак за този народ", написа потребителка на Фейсбук, споделила обявата в социалната мрежа.

Припомняме, че преди няколко месеца друг гражданин написа в социалните мрежи, че подарява къщата си на село на хора в нужда. Снимките бързо се разпространиха из интернет и предизвикаха голяма дискусия. Тогава много хора споделиха, че много бежанци биха искали да живеят в нея, но те едва ли знаят български и разполагат с интернет, за да разберат за обявата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай