Подаръците валят за близнаците Камберови

Подаръците валят за близнаците Камберови | StandartNews.com

Щедри българи от София, Варна, Велинград и Бургас ги изненадаха с телевизори, компютри и GSM-и

По Коледа стават чудеса, а в. "Стандарт" сбъдва желания. Това разбраха трите двойки близнаци от якорудското село Конарско. За тях празниците даже подраниха, след като добри хора им подадоха ръка. Десетки читатели на "Стандарт" се трогнаха от съдбата на четирите момчета и двете момичета. Те научиха за лишенията, в които живеят шестте деца на съпрузите Айше и Мустафа Камберови.

"В момента моите рожби са най-щастливи. Пожелавам го на всички деца в България. Нямаме думи да благодарим и на в. "Стандарт", и на многото прекрасни хора, които помогнаха синовете и дъщерите ми да се чувстват щастливи. Костадин Димитров от Бургас ни преведе 150 лв., изпрати ни модерен мобилен телефон. Млад мъж от Варна - Слави Михайлов, ни осигури чисто нов компютър и два мобилни телефона. Славчо Нейков от София лично дойде до селото ни и им подари чисто нов лаптоп, с него бе и синът му Михаил. Помогнаха и други добри хора. Поклон пред тях! Благодарни сме от сърце и душа и на тях, и на любимия вестник", сподели майката на шестте деца Айше.

"Няма как да останеш безучастен към тези деца. Затова им купих лаптоп и реших да им го дам сам, а не по куриерска фирма, за да ги видя. Страхотни момчета и момичета, скромни и добри", сподели Нейков. На близнаците подкрепа оказа и семейство от Велинград, което решило да им подари два телевизора и четири мобилни телефона. "Не можем да осъзнаем и да повярваме, че всичко това ни се случва. Никога не сме имали толкова важни за нас неща - компютър, телевизор. Телефони пък имахме само аз и моят близнак Сабри. Благодарим на всички добри хора и на в. "Стандарт", не крие вълнението си най-големият Мехмедали

Той и Сабри са в 11-и клас в гимназия "Петко Славейков" в Якоруда. Там учат, но в 10-и клас, Анифе и Муса. Най-малката двойка - Мустафа и Атидже са в 8-и клас в училището в родното си село. За да гледат филм, шестимата се бутаха допреди броени дни в "дядовата ръкавичка" - в стаята на дядо си, защото само там имаше телевизор. Юношите си деляха и само един компютър, втора употреба, който през 2013 г. им дали от гимназията. Затова тази година близнаците ще посрещнат най-щастливите си празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай