По инициатива на "Стандарт" и Националната библиотека: Герджиков на урок по родолюбие за Апостола

Малки гвардейци посрещат премиера и министъра на културата на изложбата "Посветен на Отечеството"

По инициатива на "Стандарт" и Националната библиотека: Герджиков на урок по родолюбие за Апостола | StandartNews.com

На изложба и урок по родолюбие, посветени на Васил Левски, ще присъства днес премиерът проф. Огнян Герджиков. Той и министърът на културата Рашко Младенов ще участват в първото от поредицата от събития, организирани от в. "Стандарт" и Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

Срещата ще бъде открита от главния редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова и директора на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" доц. Красимира Александрова.

Изложбата "Посветен на Отечеството" включва 11 пана, които представят част от архива на Васил Левски, пазен в Националната библиотека. Изложбата е пътуваща, до края на годината има заявки от редица български градове за представяне на експозицията от 11 пана със снимки и документи от архива на Васил Левски.

Открития урок по родолюбие ще проведе д-р Руслан Иванов от отдел "Български исторически архив" на Националната библиотека. Пред децата и гостите д-р Иванов ще представи Протокола на БРЦК, Печата на БРЦК, снимката на Левски с Втора българска легия. Д-р Иванов ще разкаже любопитни факти, свързани с живота, делото и заветите на Апостола.

Премиерът Герджиков, министър Младенов и останалите гости ще бъдат посрещнати от малките гвардейци от клубовете "Млади възрожденци" в страната, които, облечени в униформите на Първа и Втора българска легия, дават всеки ден почетен караул пред паметника на Васил Левски в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай