Пловдив планира редица инфраструктурни проекти

Пловдив планира редица инфраструктурни проекти | StandartNews.com

През тази и следващата година в града под тепетата се планират доста интензивно инфраструктурни проекти, които да гарантират през 2018 и 2019 г. да се говори повече за култура. Това заяви за БНТ кметът на Пловдив Иван Тотев. 

По думите му, трябва да се погледне на това, че има ремонти, а това пък означава, че има пари. "Това, че има пари означава, че един град работи със своите бюджетни средства, защото тук говорим за изключително финансирани ремонти с бюджетни средства, не говорим за европейски средства", изтъкна градоначалникът.

"Без наличието на евросредства в Пловдив, ние почти на 100% сменихме автобусния парк през последните години, а до края на годините ще сменим и последните автобуси. Така че ние ще обновим и модернизираме своя парк, без изобщо да получаваме европейски средства. Ние ремонтираме една огромна част от градската инфраструктура, без да получаваме изобщо евросредства и това трябва да се отчита", обясни Иван Тотев.

"Интензитетът е такъв и такъв ще бъде през следващата година, за да може 2018 и 2019 г. да се фокусираме по-нови инфраструктури, планираме и нов мост над река Марица, но това са проекти, които няма да касаят чак толкова движението в града, но ще дадат пък възможност да отворят града за култура", каза още кметът на Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай