Плеяда артисти се борят за Мирелла

Плеяда артисти се борят за Мирелла | StandartNews.com

Няма да има драми, всички ще се забавляваме, обещава балерината Ника Любецкая

Цяла плеяда от звезди влиза в битката за живота на 47-годишната Мирелла от София. Владо Димов, Дичо, Весела Морова, Ралица Бежан, Йоана Буковска, Мариана Йотова, Филип Аврамов, Николай Станоев, Светльо и Цвети от "Експоуз", балерината Ника Любецкая и ансамбъл "Чинари" се качват на сцената, за да помогнат на болната жена. Благотворителният концерт ще бъде на 11 септември в зала 11 на НДК от 19 ч, а билетите вече се продават. Инициативата е на "Изкуство за живот". Сдружението се е посветило на идеята чрез музика, танц и различни арт инициативи да помагат на хора в нужда. Защото изкуството притежава най-голямата положителна сила - тази на обичта, съпричастността и способността да променяш съдби и очаквания.

"Забавлявайте се с нас и нека направим едно добро дело заедно", апелира балерината Ника Любецкая. "Ние ще бъдем весели, искаме да помогнем! Няма да има драми, всички ще се забавляваме! Животът е такъв, какъвто е...", обещава Ника.
Мирелла е хубав, себераздаващ се и добър човек - така я описват приятелите й. И споделят, тя през целия си живот е правила добрини и сега, когато има най-голяма нужда, те й се връщат - под формата на подкрепа от всички. Близките й таят надежда, че скоро ще бъде по-добре. Надяват се след няколко месеца Мирелла да може да се обслужва сама и да бъде самостоятелен човек, както всички нас. Несгодите за 47-годишната жена започват на 17 октомври миналата година. Тогава Мирелла влиза в болница за отстраняване на аневризъм в мозъка. За зла беда по време на операцията се запушва стентът, който са й поставили. Получава исхемичен инсулт. Нарушеното кръвообращение

причинява пареза на левите крайници

С помощта на приятелите си Мирелла посещава кабинетите на няколко невролози. Всички й дават неблагоприятни прогнози, но това не убива всеобщия позитивен дух. "Ние не приехме отзивите на лекарите. Ние сме непримирими!", казва днес Мария Василева, близка приятелка на парализираната. Съдбата ги среща с правилния лекар, който задава различен път на лечение. Новите лекарства съществено подобряват състоянието й. Мирелла се подлага на сериозната рехабилитация, прибягва и до хомеопатия. Психолози и психоаналитици също се включват в терапията. И подобрението идва. "Днес тя вече прави малки крачки. Скоро ще бъде отново нормален човек!", щастлива е Мария.
Но пътят към изцелението не е безплатен. Задълженията по лечението й се трупат. Мирелла има нужда от постоянни грижи и рехабилитация. Идеята на концерта "Приятели за Мирелла" е да се плати последната фактура на стойност 29 000 лeвa. От тях НЗОК поема 34%.

Остава да се съберат 19 000 лв.

"Голяма част от средствата са събрани и се надяваме с този концерт да попълним останалата част, доколкото е възможно. Самите изпълнители абсолютно благотворително и без никакъв проблем пожелаха да бъдат съпричастни, включвайки се с помощта си. Залата също ни беше отдадена безвъзмездно, както и цялата организация за концерта. Към когото да сме се обърнали в България, не ни е било отказано. В България има добри хора, които помагат и дават каквото е необходимо за благотворителност и каузи, които са изградени по този начин", разказва Мария Василева.
И наистина - артисти и музиканти застават зад каузата. Като актьора Филип Аврамов, чието послание е да бъдем по-добри и да обръщаме внимание на страдащите хора. "Не пожелавам съдбата на Мирелла никому", заяви пред "Стандарт" Аврамов. Звездата от "Дунав мост" Йоана Буковска пък припомни, че винаги е подкрепяла благотворителни каузи. "Хората трябва да се сетят и за другите", апелира тя. "Щом са там, значи са с нас. "Който прави безвъзмездна доброта, получава такава в замяна", допълни Буковска.
Близките приятелки на болната - Мария Василева, Румяна Тодорова и Антоанета Пенчева, са

всеки миг до нея в адските моменти

Парализираната жена прави първите си опити да стъпи отново на крака преди около 2 месеца, с помощта на двамата си последни рехабилитатори. "Заедно с нея те градяха всеки ден - стъпка по стъпка, от палчето до петичката. Първата, втората крачка, как да е правилна походката", разкрива Мария. "Нека за пореден път покажем и докажем, че българите сме добри и милостиви хора, които независимо от тежката ситуация, която държавата предлага, когато ни трябва помощ, заставаме един зад друг", призовават приятелите на Мирелла в навечерието на благотворителния концерт.

Ако искате да помогнете на Мирелла да стъпи на крака, може да преведете пари по една от банковите й сметки:

Инвестбанк АД / Investbank Plc
IBAN: BG11IORT73771006089400
BIC: IORTBGSF
Мирелла Иванова Събева / Mirella Ivanova Sabevа

Alpha Bank
IBAN: BG18CRBA98981030051657
BIC: CRBABGSF
Tatyana Nikolova Yordanova

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай