Племенницата Максимка: Съсипана съм!

Племенницата Максимка: Съсипана съм!    | StandartNews.com

София. Тази загуба ме съсипа! Много страдам, че загубих толкова скъп човек! Това успя да каже през сълзи за "Стандарт" племенницата на патриарх Максим д-р Максимка Константинова. Покойният й баща Коста я е кръстил на духовното име на брат си. Синът на д-р Костантинова пък Марин носи светското име на патриарха.

През годините Максимка била личен лекар на висшия духовник. През последните години заедно с докторите от столичната болница "Лозенец" тя полагала специални грижи за здравето на Максим, комуто не достигна малко, за да отпразнува 100-годишен юбилей. Всеки удобен момент Максимка ходила на свиждане на чичо си, който изкара последния месец в болница "Лозенец".

"Моля се да събера сили, за да изпратя чичо във вечния му път", каза още д-р Константинова, която е интернист и работи в кардиологичното отделение на столичната Първа градска болница.

В частното гробище в столичния квартал Бояна "Свети Архангел Михаил" бе закарано тялото на патриарх Максим малко преди 17 часа във вторник. Два микробуса на траурна агенция "Елит", заедно с БМВ, пълно с духовници, пристигна пред гробището около 16.45 часа, видя екип на "Стандарт". Именно там в хладилните камери ще остане тялото на патриарха до четвъртък, когато се очаква то да бъде изнесено за поклонение в столичния храм "Света Неделя". Ковчегът, с който ще бъде погребан патриархът, също вече е избран. От траурната агенция обаче не пожелаха да разкажат подробности за това какъв е той. Духовниците предполагат, че ще е бял.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай