Пиян шофьор уби 3-годишно дете в Сливен

Пиян шофьор уби 3-годишно дете в Сливен | StandartNews.com

Пиян шофьор е убил 3-годишно дете на пътя в Сливен. Това съобщи пред бТВ Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция". И добави, че катастрофата е станала снощи, а виновникът за нея е карал в нетрезво състояние. 

Причината за драстичните мерки срещу нарушителите, е че войната по пътищата продължава, обясни той и уточни, че от началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за 2014 г. Убитите са 526 души или с 20 повече от миналата година, а ранени- 6814, което с 214 повече от 2014 г.

Рановски припомни, че проект на законови промени предвижда криминализиране на шофирането с превишена скорост, в нетрезво състояние и без книжка. Предлага се тежко наказание за превишена скорост с и над 60 км/ч спрямо разрешената, добави той.

Промените предвиждат и отнемане на регистрационните номера на автомобила при тежки нарушения на пътя.

Хората могат да изпращат до КАТ сигнали за неправилно паркиране- чрез снимки и видео, всеки един от които ще бъде проверяван, обеща Рановски. И уточни, че гражданинът, който е подал сигнал, трябва да свидетелства, за да може нарушителят да бъде наказан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай