Писанчев: Терористи се опитват да влязат в България

Писанчев: Терористи се опитват да влязат в България | StandartNews.com

София. "Хора, за които има данни, че в миналото са били свързани с терористични организации, са се опитвали да влизат в страната", съобщи председателят на ДАНС Владимир Писанчев. Той добави, че в агенцията няма информация, членове на организацията Ислямска държава да са правили опити за преминаване на границата.

Дестинациите, от които бивши терористи са правили опити да влизат у нас са различни, допълни Владимир Писанчев, предаде БНР.

"Имаме такива случаи. Работим заедно с МВР, разследваме ги. Когато сме сигурни в това нещо и предприемаме съответните мерки. Имаме от различни държави, но главно от тази дестинация."

Писанчев заяви, че няма данни хора, свързани с Ислямска държава, да са правили опит да влизат у нас: "Нямаме конкретни данни, наблюдаваме процеса. Трябва да ви кажа, че България напоследък се оказа между две огнища на напрежение и ние трябва много сериозно да помислим каква ни е стратегията като държава в тази посока."

Председателят на ДАНС прогнозира, че бежанският натиск върху страната ни ще се увеличава. Той допълни, че службите трябва да бъдат стабилни и отрече за момента да има заплаха за националната сигурност на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай