22:45 ч.

30.05.16

1 мин.

1971

2

0

"Пирогов" готов за стачка заради неплатени заплати

от Стандарт |

"Пирогов" готов за стачка заради неплатени заплати
Снимка: БГНЕС

Лекари, медсестри и санитари от болница "Пирогов" са в стачна готовност, тъй като не са получили заплатите си за април, съобщиха здравното заведение. Ръководството на института е отказало да подпише договор с Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в София, защото смята условията в договора за обидни към институцията. Служителите на спешната болница остават без заплати към момента, тъй като НЗОК не е превела парите, които са изработени от тях.


В "Пирогов" е трябвало да ги вземат вчера, тъй като болниците получават от РЗОК парите си за месеца до 30-о число на следващия. Средствата за другите болници, които са подписали с касата, са били преведени още на 25 май. След заседание на Надзорния съвет на НЗОК подуправителят й Иванка Кръстева обяви, че 95% от договорите с болниците са вече подписани. Тя била изненадана от реакцията на ръководството на "Пирогов", тъй като вчера сутринта се е чула с директора на болницата Стоян Миланов и по нищо не личало, че ще се стигне до подобна ситуация.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

batbajan · 12:51 · 31.05.2016
кога наи сeтнe моков щe си подадe ОСТАВКА
БРАННИК · 08:43 · 31.05.2016
Какви заплати, нали всеки като дойде си плаща като поп, въпреки че сме осигурени от 2 места. Нагли лицемерни частници. И сега, когато някой си поиска рушвет, пак аз съм виновен, а ако го бия влизам по бързата процедура, на майка им в заплатата.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент