09:05 ч.

08.10.17

2 мин.

0

0

0

Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

от редактор |

Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

Остава тежка обстановката на проходите Петрохан и Троян - Кърнаре, заради огромни нападали дървета след вчерашния снеговалеж там. Двата прохода ще останат затворени, поради продължаваща опасност.


Това заяви пред журналисти председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.
"Събираме групи и заедно с Гражданска защита, горските стопанства, пътно поддържащи фирми, които цяла нощ са работили в двата прохода, но заради падащите постоянно дървета реших да ги изтегля снощи, но от сутринта всички са на място и действат", разказа инж Дончо Атанасов, шеф на УС на АПИ.


"В южната част на прохода Троян - Кърнаре има 2 км, които са непроходими заради паднали дървета."
Според него при изкачване на Троян - Кърнаре откъм Троян към Беклемето също има проблеми по същата причина.


"На място са и областният управител, директорът на Областното пътно управление, депутати - всичко, което трябва да се мобилизира, ще се мобилизира и се надявам по най-бързия начин да отворим проходите", надява се инж. Атанасов.


Засега само Петрохан и Троян - Кърнаре са затворени, остават проходими към момента Витиня, Шипка, Хаинбоаз и останалите старопланински проходи.


На "Петрохан" десетки шофьори бяха блокирани вчера и въпреки предупрежденията на синоптиците бяха неподготвени и без зимни гуми. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.


От снощи сняг вали и на връх Шипка. Няколко екипа на пътно-поддържащата фирма цяла нощ разчистваха пътя през прохода.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент