Пазарувайте соло, за да спестите

Пазарувайте соло, за да спестите | StandartNews.com

Преди да хукнете към магазините, се заредете с правилната храна

Трудно е да пазарувате разумно, когато кръвната ви захар е повишена - затова пропуснете гевреците, поничките и сладките зърнени закуски, казва Кери Гласман, известен диетолог от Ню Йорк. Преди да поемете към изтощителното приключение, наречено коледен шопинг, подкрепете се с храна, заредена с фибри, протеин, овесена каша с обезмаслено мляко и бадеми.

Не се обличайте твърде комфортно. Когато хората се чувстват несигурни, имат склонност да купуват повече от необходимото, съветва Дарън Дал, професор по приложни маркетингови проучвания във Ванкувър. Затова изобщо да не ми хрумва да обувате старите и удобни маратонки, ако ви карат да се чувствате неугледни. Заложете на нещо стилно - ниски хубави обувки, марков топ - и тръгнете със самочувствие.

В плейлиста ви трябва да звучат само оптимистични мелодии. Коледните песни ни карат да се чувстваме носталгично - благодарение на тях се задържаме повече в магазините, защото не ни се иска да си тръгнем от това топло, замайващо чувство, препоръчва Мартин Линдсторм, автор на книгата Brandwashed. Надхитрете бутиците, които нарочно пускат парчета от типа Jingle Bell Rock, за да ви накарат да харчите повече и за надали много важни неща. Сложете си "тапите" и си пуснете бърза и енергична музика - по-бърза от туптенето на сърцето, което е 70 удара в минута. Тези децибели ще ви помагат да се движите бързо и ефективно между щандовете. Подходяща е например песента на Кейти Пери "Firework".

Съберете всички талони с отстъпки от вестници и брошури. Също така се осведомете за най-новите промоции. Най-добре е да пазарувате за празника сами. Подсъзнателно хората са склонни да се имитират един друг. Например, ако гаджето ви се отбие в магазин за домашни потреби, вие също рискувате да започнете да купувате неща, от които всъщност нямате нужда, но окото ви ламти за тях. Затова кажете "не" на коледната компания за шопинг. По-добре уведомявайте приятелите си за изгодните покупки в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай