Павлова инспектира строителството на пътен възел Шумен-Белокопитово

Павлова инспектира строителството на пътен възел Шумен-Белокопитово | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителните дейности на магистрала Хемус най-големия пътен възел в Северна България – Шумен – Белокопитово.

Павлова установи, че въпреки мобилизацията на техника и строителни работници, обектът трудно ще бъде завършен на 15 юли, каквото бе първоначалният ангажимент, поет от изпълнителя. След като се запозна детайлно с обема дейности, които трябва да бъдат извършени, регионалният министър изиска от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция „Пътна инфраструктура", информират от пресцентъра на министерството.

Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус" е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово" с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 София – Варна и пътя със Силистра.

Проектът е по програмата „Ново строителство" на Агенция „Пътна инфраструктура" и е на стойност близо 66 млн. лв. Средствата се осигуряват от държавния бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай