Дядо Николай плаща тока с Ролекса

Пловдивският митрополит дарил на храма "Св. Марина" известния си часовник

Дядо Николай плаща тока с Ролекса | StandartNews.com

Пловдивският  митрополит Николай е дарил на храма "Св. Марина" известния си часовник Ролекс. Идеята е църковното настоятелство да продаде скъпата вещ, а с парите да погаси сметката за ток от близо 3000 лева за януари.  Това научи Стандарт Нюз от митрополията.

Молбата на дядо Николай е една от малкото му лични вещи да бъде продадена, а с парите да се плати сметката за ток. Дотук се стигна, след като митрополитската църква получи сметка за електроенергия за януари в размер на близо 3000 лева. Тъй като настоятелството на "Св. Марина" не разполагало със сумата, от храма обявиха, че започват да събират дарения от миряните. Дядо Николай даде своята лепта, като се раздели с часовника си. Волята му е след продажбата на ролекса, ако сумата надвишава сметката за тока, останалите пари да се използват за благотворителност.

Междувремнно от ЕВН съобщиха, че няма да спират електричеството на църквата за просрочване на сметката, каквото беше първоначалното им намерение, а щели да приемат разсрочено плащане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай