Парео вместо цял гардероб

Парео вместо цял гардероб | StandartNews.com

Не тръгвайте на море без шал от памук или коприна
С няколко възела получаваме елегантна или ежедневна рокля

Ако искате банският ви костюм да изглежда по- ефектно, заложете на пареото. Летните шалове са от коприна, памук, шифон. Дамите ги харесват, защото са тънки и леки, а и достатъчно широки, за да загърнат тялото. Така могат да бъдат преобразени в каквото поискаме - небрежни или официални рокли, поли, туники. Пареото е обичано и защото идеално прикрива несъвършенствата - закръгленото коремче и широките бедра. Предпочитат се свежите цветове - светлозелено, светлосиньо, оранжево, жълто, виолетово, както и морските мотиви - котвички, миди, раци, риби.

1. Плажна рокля
Зарежете плажните сукмани! Пареото ще ви свърши много по-добра работа. Как да го превърнете в лятна рокля без презрамки? Увийте тялото си с него. Започвате, като поставяте плата върху задната част на тялото. Издърпайте горните краища отпред, усучете ги и ги мушнете през голяма халка. След това ги издърпайте през халката, преметнете ги назад и направете стегнат възел на гърба.

2. Парти рокля
Увивате тялото си с пареото по същия начин, усуквате горните му краища, но този път може да ги увиете няколко пъти около халката. След това издърпайте краищата от халката, вдигнете ги нагоре и направете възел около врата. Така се получава прекрасна рокля за барбекю или нощно парти около басейна. Друг вариант е да увиете пареото около тялото, да усучете краищата и да ги издърпате един към друг около едното рамо. Единият край минава под мищницата, а другият отгоре на рамото. Прави се стегнат двоен възел. За вечерна официална рокля е по-добре да използвате по-изчистени модели парео.

3. Ежедневна рокля
Широка и удобна рокля за разходки край морския бряг или шопинг може да се получи, като завържете горните краища на пареото под едната мищница. След това захващате плата около талията и правите втори стегнат възел там. Важното е горният и долният възел да са от една и съща страна. Така се получават и цепки на роклята, които все още са хит за летния сезон.

4. Туника
Обгърнете се с пареото, като започнете, поставяйки плата върху предната част на тялото. Изпънете го добре и след това преметнете краищата ниско отзад и ги кръстосайте. После ги издърпайте и направете възел отпред, под бюста. Така отново ще сте в крак с модата - потниците с гол гръб винаги са актуални през лятото.

5. Пола
Сгъвате пареото на две и завързвате горните краища на нивото на талията. Може и да го сгънете на триъгълник, да го сложите около талията и да направите възел отстрани. Може да добавите всякакви акценти към полата - ластични коланчета, панделки и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай