Папазов поиска по-бързи темпове на строежа на лот 4 на АМ Струма

Папазов поиска по-бързи темпове на строежа на лот 4 на АМ Струма | StandartNews.com

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира в четвъртък новостроящата се част на Автомагистрала „Струма". По време на проверката на лот 4 (Сандански – Кулата) той подчерта, че очаква по-голяма активност от страна на строителя.

„Трябва да се направи всичко възможно за приключване на строителството в най-кратки срокове. Със започването на летните месеци се активизира движението и в двете посоки - до и от Гърция, затова е необходимо да се осигури бързо и удобно придвижване", категоричен бе министър Папазов.

В проверката участваха и заместник-министър Петър Киров, експерти от Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт", както и на бенефициента. Те инспектираха единият от двата тунела, които се изграждат в лот 2 (Дупница – Благоевград). Проверката установи, че вече са положени и първите пластове асфалт на един от обектите на трасето – в близост до пътен възел Бобошево. Констатирано бе, че изпълнителят работи с добри темпове. Очаква се приключването на археологическите проучвания по част от обектите, за да може строителството да обхване цялото трасе. В тази връзка министър Папазов проведе среща с археолози, които работят по проекта. Те се ангажираха, че ще направят всичко възможно за приключване на проучванията в най-кратки срокове, за да освободят цялото трасе на строителите.

Изпълнител на лот 2 е Консорциум „Струма-Лот 2", а стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС. По лот 4 „Сандански – Кулата" изпълнител е „Актор" АСД", като договорът възлиза на над 67 млн. лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай