Папата се моли за Максим

Папата се моли за Максим | StandartNews.com

Ватикана. "От името на Католическата църква, бих искал да уверя Вас, всички епископи, свещеници и вярващи от Българската православна църква, че се присъединявам с молитва към вашата мъка. Нека преблагия и милосърден Господ приеме в небесните селения нашия възлюбен брат Максим, като го дари с вечен мир и покой!

Това се казва в телеграмата на папа Бенедикт ХVІ, изпратена до временно ръководещия Св. Синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Григорий, Великотърновски митрополит, по повод кончината на патриарх Максим, съобщиха от Католическата църква в България.

Папата пише още: "Като се присъединявам към скръбта на Православната църква на България, се обръщам с благодарност към Бог за всички добрини, които новопреставления патриарх извърши за своята Църква и за народа на своята страна. Спомням си и сърдечния прием, с който патриархът посрещна блажения Папа Йоан Павел ІІ по време на неговото пътуване в България, през май 2002 г. Благодаря на Господа за добрите отношения, които патриархът поддържаше с Католическата църква в страната и изразявам надеждата си те да продължат и в бъдеще за възвестяването на Евангелието".

Подновявайки своите отлични впечатления и уверение, че ще Ви упоменавам в молитвите си, моля Ваше Високопреосвещенство, да приеме моя поздрав в Христа", се казва още в телеграмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай