Падат цените на парното и топлата вода в страната

Падат цените на парното и топлата вода в страната | StandartNews.com

Цените на парното и топлата вода за всички топлофикации в страната ще започнат да намаляват от утре. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Намалението за столицата ще бъде около 6%, в Бургас - 13,5%, Велико Търново - 12%. За всички останали топлофикации в страната то ще бъде от 7 до 9%.

Тези цени най-вероятно ще се запазят и в началото на отоплителния сезон, каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов пред БНР.

"Често пъти се правят язвителни забележки, че цената, определена в летните месеци, се вдига в зимните месеци, т.е. че тя ще бъде коригирана от 1 октомври. Аз следя ежедневно цената на суровия петрол на световните борси, защото алтернативните горива – мазут и газьол – участват пряко в определяне цената на природния газ, който пък е основа за определяне на цената на топлинната енергия, и мога да ви уверя, че няма никаква тенденция за повишаване на тази цена на суровия петрол. Нещо повече, тя допълнително намаля, свързано с гръцката криза", добави Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай