Падат камъни в Кресненското дефиле

Падат камъни в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Кресна. Обилният дъжд през изминалата нощ активира свличането на скални отломки на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Падналите камъни затрудняват движението в района. Добрата новина е, че няма инциденти и задръствания, движението нито е спирано, нито е ограничавано. Шофьорите трябва да карат внимателно в Кресненското дефиле, екипи на фирмата, която поддържа пътния участък, почистват скалните отломки, уточниха от ОД МВР – Благоевград. Поставена е и необходимата сигнализация. Дежурни екипи ще има през целия ден в района, за да реагират навреме и да почистват шосето от падналите камъни, увериха от Областното пътно управление.

От КАТ алармираха, че е добре шофьорите да преминават с повишено внимание не само през този участък, но и през високопланинските проходи Предел и Папаз чаир. На доста места пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Продължава да е затворен участъкът от пътя София-Кулата между пътния възел за Петрич и Мелник и село Кулата. Обходният маршрут е през Петрич и през селата Марино поле, Дрангово и Чучулигово. Трасето е по-тясно, няма удобни участъци за изпреварване. Затова трябва да се спазват указателните табели и да не се кара бързо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай