Овации и сълзи за Чудесата

5000 на крака в зала 1 на НДК, "Стандарт" с отличие и от президента

Овации и сълзи за Чудесата | StandartNews.com

София. Бурни овации и нескрити сълзи валяха в зала номер 1 на НДК в нощта на "Стандарт". 5000 българи пяха "Моя страна, моя България". Гласът на Миро изправи на крака и ВИП ложата, в която бяха президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Симеон Дянков, министрите Томислав Дончев, Ивайло Московски, Нона Караджова, Десислава Атанасова, депутати, кметове, посланици.

Вихреното шоу отприщи трупата на великата Нешка Робева. С лекота засенчват Lord of the dance, коментираха хората в залата, когато момчетата и момичетата на Нешка представиха букет от най-ситните шопски ритми.

Зрителите се просълзиха щом Николина Чакърдъкова запя "Хубава си, моя горо". Адреналинът бе вдигнат до крайна степен, когато се извиси космическият глас на Валя Балканска.

Аплодисментите избухнаха отново, когато на екраните се изредиха най-великите ни спортни победи.

Публиката пя от сърце с "Тоника СВ" и Ваня Костова, край която балет "Веда Джуниър" в хореография от букви изписа "Бог", "България", "Любов". Хората изпаднаха във възторг, когато деца нарисуваха картини пред очите им за броени минути.

Най-патриотичното шоу бе подаръкът на "Стандарт" за българите по повод 20-ия юбилей на вестника. Спектакълът бе заснет от основния медиен партньор - БНТ, и ще бъде излъчен на 1 ноември.

Емоцията не стихваше и зад кулисите. Танцьорите на Нешка Робева сновяха боси и коментираха как върви гласуването за чудесата. Миро, видимо заслабнал, с изненада откри, че фракът му е голям.

Награда за 20-ия си юбилей и кампанията "Чудесата на България" получи "Стандарт" и от държавния глава. На изискан коктейл след спектакъла президентът Росен Плевнелиев удостои с плакет главния редактор Славка Бозукова. Минути след това тя получи и най-високото отличие на Министерството на културата - "Златен век". Наградата се дава за първи път на медия.

Невероятен спектакъл, покажете го и на света, призоваваха министри, депутати и посланици по време на коктейла. Те коментираха, че "Чудесата на България" е най-патриотичната инициатива през последните години.

Вдигаме духа на нацията

Славка Бозукова, главен редактор на в. "Стандарт"

"Стандарт" е най-българският вестник. За 20 години читателите на в."Стандарт" останаха хората, които загърбват статуквото и са носители на промяната.

Хората ни обичат и уважават, защото защитаваме обществените интереси. В споровете между властта и бизнеса ние винаги взимаме страната на предприемачите, защото те създават националния доход. В същото време смятаме, че кризата не е толкова финансова, колкото духовна. Затова даваме всеки ден трибуна на духовния и културен елит на нацията.

"Чудесата на България" е поредната ни патриотична кампания, с която се опитваме да повдигнем националния дух.

Ще говорим за Чудото България

Вежди Рашидов, министър на културата

България трябва да бъде показана на света. Няма друга страна, която да лежи на толкова много култура. Ще бъда много щастлив един ден да се говори за Чудото България. И съм сигурен, че ще стигнем далеч.

Връчването на отличието "Златен век" на в. "Стандарт" за популяризирането на културното наследство на България и за 20-годишния юбилей на вестника е малък жест на нашето преклонение.

Повече снимки от вечерта на Чудесата може да разгледате ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай