Отворете сърцата си за унизените и оскърбените

Нека бъдем Христови ученици не само на думи, но и на дела

Отворете сърцата си за унизените и оскърбените | StandartNews.com

Неофит, Патриарх Български

Възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква, С трепет в сърцата, дълбока вяра и неизменна надежда във великия, дивен Божи промисъл и тази година посрещаме Рождеството на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Посрещаме Богомладенеца, дошъл в нашия свят тихо и скромно, роден далеч от мирската суета - така, както подобава единствено на Самия Бог. На Този, Който от любовта Си сътвори нашия свят и ни възложи голямата отговорност да бъдем негови и на цялото творение пазители и управници. Посрещаме Онзи, Който в жертвена любов дойде при Своето творение, за да го изкупи и спаси от тлението и смъртта. Христос е нашата надежда и нашето упование. Той дойде, за да имаме живот и да го имаме в изобилие (Иоан 10:10).

Дойде, за да обнадежди обезнадеждените

и да им посочи пътя към Царството на Отца Си, където сме призвани всички ние - верните на Неговото обещание. Бог стана Човек, за да станат синовете човешки синове Божии.

Ето защо, в навечерието на Рождеството на Божия Син, се обръщаме към всички вас - верни чеда на Неговата Църква - с послание за жертвена любов не само към Бога, но и към ближния: към онзи до нас, който страда от болест и немощ, от самота и липса на елементарни условия за достоен живот. Нека проявим на дело нашата християнска вяра и нашата християнска надежда, като помислим за ония, които и Христос не беше презрял - "ония малките" (Мат. 25:45), онеправданите, унизените и оскърбените, като им покажем силата и величието на Христовото Рождество и как то променя и най-безнадеждния на пръв поглед живот. Нека с живота си подражаваме на Господа, като бъдем Христови ученици не само на думи, но и на дела!

С архипастирски благослов се обръщаме към всички вас, измолвайки от Господа и Бога нашего мир и благоденствие за нашата Църква и нашия народ, мирни и честити дни и години, и преуспяване в Божията истина!

Да бъде благословена празничната трапеза

на Бъдни вечер, която ни дарява с домашен уют, приятни часове около тлеещия бъдник и радостни семейни преживявания.
Благодатта и мирът на родилия се Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас!

Честито Рождество Христово!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай