Оценител: Около 1 млн. лв. струва имотът на Попов без "съседските екстри"

Оценител: Около 1 млн. лв. струва имотът на Попов без "съседските екстри" | StandartNews.com

Частта от двора на кмета на Пазарджик Тодор Попов, неговата къщата, фитнесът и гаражът струват около 1 млн. лв.  "Съседските екстри" са отделно. Това заяви независим оценител пред бТВ. Инженер Георги Георгиев изчисли, че с по-малко от 1,5 млн. лв. в джоба няма как да е реализирана подобна инвестиция.

„Виждаме земни работи с цел оформяне на парцела. На следващо място трябва да обхванем строителната стойност на проекта, особено на основната жилищна, на този басейн, който няма характер на жилищна. Този басейн не е олимпийски, този е поне 25 м на 20 м, имаме 250 кв. Тука по 1000 давайте, това Ви дава стойността на сградата. После ще отидем към двора и съоръженията - огради, подпорни съоръжения и други такива. То е подобрение към терена. Значи говорим, че басейнът струва като сграда 200 000 лв.", коментира лицензираният оценител.

Около 2 000 лв. е заплатата на Попов, който не е декларирал допълнителни доходи през последните седем години. Неговата съпруга пък има личен бизнес от скоро. Четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет, разкри още разследването на бТВ.

„За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", обясни Тодор Попов, но документи сочат, че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

Кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем в документите. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

Оказва се, че джипът, който кара кметът, не е негов, а на приятели. „Фирмата е на мой приятел, фирма за хлебни изделия", твърди той. Същата снабдява детските градини в община Пазарджик с закуски. В тази връзка кметът обясни, че няма какво да направи, защото фирмата честно си е спечелила конкурса.

„Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", каза кметът на Пазарджик за своето имение и доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай