Отново протест на „Напоителни системи"

Отново протест на „Напоителни системи" | StandartNews.com

София. Около 500 работници от дружеството „Напоителни системи" отново ще излязат на протест в столицата заради системното неплащане на възнагражденията им през последните месеци.

В сряда служебното правителство отпусна 4,5 милиона лева за изплащане на заплатите за юни и юли, но въпреки това синдикатите обявиха, че протестът ще се проведе.

Над 3 млн. лв. са забавените трудови възнаграждения и осигуровки. Общо 22 млн. лв. са дълговете на фирмата.

Шествието ще започне в 11:00 ч. от храм-паметника „Александър Невски" и ще завърши с митинг пред сградата на Министерския съвет.

Синдикатите приветстваха краткосрочното решаване на проблема със заплатите на работниците в „Напоителни системи", но поискаха да се уверят в изплащането на парите.

„Ние искаме да покажем, че докато не си получим дължимите възнаграждения, ние ще продължим за протестираме. Към момента се дължат заплатите за месец юни и заплатите за месец юли. На 25-то число ще стане дължима и заплатата за месец август", каза Павел Черийски от КТ „Подкрепа", цитиран от Дарик радио.

Черийски изрази задоволството си от предстоящото разпореждане на одит на разходите в дружеството за три години назад.

„Ние го искаме този одит, даже не го искаме за три години, а за десет години назад, но на първо време ще бъде за три години, да се види по какъв начин се разходват, защото в края на краищата това са и публични средства. Да има някой наказан за безхаберието, което се случва", коментира той.

Според синдикатите в дългосрочен план са нужни поне още 15 милиона лева, които вероятно ще бъдат одобрени с актуализацията на бюджета от новия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай