Отново блъсната ученичка на пешеходна пътека

Отново блъсната ученичка на пешеходна пътека | StandartNews.com

Русе. 17-годишна ученичка беше блъсната на пешеходна пътека тази сутрин в Русе, предаде БГНЕС.

Момичето е отивало на училище и е настанено в отделението по Неврохирургия със сътресение на мозъка. Няма опасност за живота му.

Инцидентът е станал около 7:20 часа на бул."Скобелев", където въпреки трите пешеходни пътеки често пешеходци стават жертви на забързаните автомобили.

Лек автомобил "Фолксваген", в който е пътувало възрастно семейство, е намалил, но не е спрял напълно и е закачил притичващото момиче. При удара ученичката е паднала и си е ударила главата. Шофьорът веднага се е опитал да й окаже първа помощ, като е загърнал момичето с грейка, до идването на линейката на "Спешна помощ".

"В момента на пресичане на пешеходната пътека кола ме изпревари от дясната страна и аз поглеждам от ляво, поглеждам отдясно. Колата ми беше наполовината на пешеходната пътека, то си личи спирачния път къде съм го забелязал детето. Но случката се случи, децата спирачки нямат", казва разстроеният шофьор Георги Петков.

Това е трети сериозен инцидент с пострадали на пешеходна пътека, който става в Русе от началото на седмицата. В понеделник сутринта бе блъснато 12-годишно момче на път за училище, а към обед пострада пешеходка при неправилно пресичане на светофар. Във вторник пък 77-годишна жена загина на място, отново при пресичане на натоварен булевард, ударена от ТИР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай