Отмениха сделката с Георги Гергов

Отмениха сделката с Георги Гергов | StandartNews.com

Общинските съветници в Пловдив отмениха сделката за 20,63% от акциите от Международния панаир в Пловдив, собственост на бизнесмена Георги Гергов от БСП, съобщава bTV.

39 бяха гласовете „за" отмяна на сделката – дойдоха основно от съветниците от ГЕРБ.

На 13 април тази година общинските съветници решиха с голяма мнозинство общината да купи акции от Панаира, срещу което Гергова се ангажираше да отстъпи 5 дка за сграда за опера на Плавидв. Тогава ГЕРБ и БСП се коалираха на местно ниво и заедно подкрепиха сделката.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче нареди вчера на своите съветници в Пловдив решението да бъде отменено. Междувременно областният управител на Пловдив Здравко Димитров върна решението в общинския съвет с мотива, че няма одобрението на Агенцията за приватизация.

Днес точката за сделката беше включена извънредно в дневния ред на сесията.

Ако сме частна фирма, сделката е изгодна и имаме интрес от нея, ние не сме частна фирма, работим за пловдивчани, коментира днес кметът на града Иван Тотев (ГЕРБ). Той отрече да има натиск отгоре.

Тотев се застрахова и уточни, че в бъдеще време при друга ситуация Пловдив може и да вземе акции от Международния панаир в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай