Откриват съболезнователна книга за Желю Желев

Откриват съболезнователна книга за Желю Желев | StandartNews.com

София. В сградата на Администрацията на президента днес ще бъде открита съболезнователна книга в памет на покойния президент на България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев.

Книгата за съболезнования ще бъде изложена при Парадния вход (Гвардейски вход) на сградата на бул. "Дондуков" 2 в София от 09.30 часа до 19.30 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В деня на национален траур, 1 февруари, съболезнователната книга ще бъде отворена за граждани от 12.00 часа по време на поклонението пред паметта на д-р Желю Желев в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски" в столицата.

Първият демократично избран президент на България почина вчера, месец преди рождения си ден. На 3 март той трябваше да навърши 80 години. Вероятно д-р Желев е бил покосен от инсулт в съня си. Здравето му се разклатило сериозно още през есента. Според негови близки често губел паметта си, изпадал в депресия. Престанал да шофира, хващал си такси или пътувал с градския транспорт. Само преди три дни Желев участва в Съвета на президентите при Росен Плевнелиев. Изглеждаше добре, не се оплака от нищо, признаха участници във форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай