Откриха премръзала жена в река

Откриха премръзала жена в река | StandartNews.com

Жена на видима 60-65-годишна възраст бе открита тази сутрин премръзнала във водите на река Бистрица в Благоевград, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден в 6.35 часа тази сутрин от две жени, преминаващи по моста на булевард "Димитър Солунски".

Те видели жена, потопена до кръста в реката. Мъж, който тичал за здраве, слязъл и издърпал жената на брега. Минути по-късно на мястото на инцидента пристигна линейка на ЦСМП-Благоевград. Шофьорът на линейката Димитър Спасов хвърли едно одеяло, с което завиха мократа до кости и зъзнеща жена. Веднага след линейката пристигна и патрулка. Докато пристигне специализираният автомобил за аварийно-спасителни дейности на РС ПБЗН, двамата полица слязоха при жената. Прикрепвайки я, тя бе изтикана по стената, ограждаща коритото на река Бистрица. Там бе поета от лекарския екип и транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Пострадалата е с хипотермия, може да ходи, няма други травми, реагира на команди, но е неконтактна. Самоличността й все още е в процес на изясняване, както и какво точно е станало. Най-вероятно жената, която е добре облечена, по необясними причини е слязла в коритото на реката и тръгнала да я пресича. Малко вероятно е да е скочила от моста, тъй като на този етап няма данни за тежки травми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай