Откриха над 200 нарушения в 18 оръжейни предприятия

Откриха над 200 нарушения в 18 оръжейни предприятия | StandartNews.com

София. Близо 280 нарушения са открили инспекторите, проверили 18 оръжейни предприятия в страната, Това показва информация на Инспекцията по труда, съобщава Нова тв.

Най-много нарушения има във връзка с безопасните и здравословни условия на труд - 235. Те засягат както работното облекло, така и начина на складиране и съхраняване на боеприпасите.

Припомняме, че проверките започнаха на 8 октомври, една седмица след взрива в Горни Лом, при който загинаха 15 души. По-малко от три месеца след тази трагедия нов взрив в цех за оръжия в Мъглиж взе жертва – 45-годишен мъж, който вчера бе погребан в Казанлък.

Хванаха 61 работници без тапия за взривове

61 работници от заводи за производство и съхранение на взривни материали, боеприпаси и оръжие са били отстранени от работа в рамките на извършена проверка в 18 предприятия от "Главна инспекция по труда", извършена през месец ноември. Причината е, че те не са имали необходимата правоспособност за работа с взривни вещества.

От следващата година всички предприятия в сектора ще бъдат проверявани на всеки шест месеца вместо на 12, както бе досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай