16:30 ч.

20.07.16

1 мин.

1029

0

0

Отчуждават части от имоти заради Северната тангента

от Стандарт |

Отчуждават части от имоти заради Северната тангента

Правителството реши да бъдат отчуждени части от имоти – частна собственост за изграждането на Северната скоростна тангента и Околовръстния път на София. Имотите се намират землищата на столичните квартали Бенковски, Обеля и Връбница. Финансирането на процедурите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура", а решенията на Министерския съвет могат да бъдат обжалвани по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването на заинтересованите лица. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 


Министерският съвет взе и решение да отнеме от Агенция по заетостта правото на управление върху имот в гр. Джебел, област Кърджали, който е публична държавна собственост. Имотът, който представлява самостоятелно обособен обект в административна сграда, не служи за изпълнение на функциите на агенцията. Той преминава в управление на областния управител, съгласно закона за държавната собственост.


С друго решение правителството одобри смяната на собствеността от публична държавна в частна държавна на едноетажна дървена сграда, предоставена за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура". Това ще даде възможност за събарянето на опасната постройка в пристанищен терминал „Русе-Център", допълват от МС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент