Осветяват президентството в синьо

Осветяват президентството в синьо  | StandartNews.com

В Световния ден на информираност за аутизма, 2 април, сградата на Президентската институция ще бъде осветена в синьо. Церемонията е с начало 19.00 часа пред Параден вход на „Дондуков" 2, информират от пресцентъра на ведомството.

Под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев Световният ден на ООН на информираност за аутизма ще бъде отбелязан за четвърти път в България, в рамките на световната кампания за повишаване информираността по въпросите на аутизма „Освети в синьо".

По инициативата на ООН Световният ден на информираност за аутизма се отбелязва на 2 април с цел да алармира световната общност за превръщането на аутизма в глобален проблем, да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, както и социализирането на хората с проблеми от аутистичния спектър.

На церемонията за осветяването на сградата на Президентството ще присъстват кметът на столицата, министри, Омбудсманът на Републиката, дипломати. Сред участниците в концерта по повод 2 април ще бъдат Орлин Павлов, Дидо от Д2, Графа, Любо, Камен Воденичаров, София, Йоана Драгнева, Део, детската вокална група Бон-Бон. Водещи на събитието ще бъдат Ники Кънчев, Део и Елена Петрова. Концертът ще завърши с осветяване на сградата в синьо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай