Осъдиха журналист по-тежко и от футболните хулигани

Осъдиха журналист по-тежко и от футболните хулигани | StandartNews.com

Осъдиха журналист по-тежко и от футболните хулигани

Варненският районен съд даде тежка присъда за хулиганство на главния редактор на сайта "Топновини-Варна" Георги Александров. Въпреки че е с чисто съдебно минало той получи 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок за обида на полицай.

Инцидентът се разиграл на 5 април миналата година. Журналистът бил в заведение с приятели, прилошало му и викнали Спешна помощ. "Свестих се в линейката. Лекарят изобщо не ме прегледа и въпреки че не можех да стана, ми нареди да си отивам. Поисках да ме закарат в спешния център, защото ми беше зле, но вместо това извикаха полицая Деян Колев. В линейката той ми удари шамар. Естествено, че реагирах, нагрубих го, а той ми щракна белезници", припомня случая Александров. След 24 ч в ареста и той подал жалба в МВР за шамара, но не й дали ход.

Присъдата обаче е по-тежка от ежедневните глоби от по 100-200 лв., които се налагат за дребно хулиганство, защото обвинението е по чл. 325, ал. 2 от НК - за деяние, извършено с особена дързост и цинизъм, коментира говорителката на ВРС Стела Янкова. "Обидих полицая, защото ме удари без основание, в момент, когато бях зле. А ме третират като бандит, по-лош от футболните хулигани, които дори често се отърват и без глоби , каза Александров, който ще обжалва присъдата пред Варненския окръжен съд. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай