Осъдиха четирима, пребили активист на Касим Дал

Осъдиха четирима, пребили активист на Касим Дал | StandartNews.com

Четирима младежи от Цар Калоян, нападнали и пребили активист от партията на Касим Дал, получиха присъди за стореното.

Разград. Районният съд в Разград постанови затвор от година и шест месеца за 21-годишния Мустафа Мустафа и 22-годишния Ахмед Буруков, а непълнолетните им по време на престъплението съучастници Серкан Сюлейманов и Ибиш Сали получиха присъди от по шест месеца. Наказанията и на четиримата са със тригодишен изпитателен срок.

Екшънът, отвел младежите в съда, се разиграл през април 2013 година по време на кампанията за парламентарни избори за 42 НС. Тогава четиримата, които са членове на младежката организация на ДПС в Цар Калоян, нападнали общинския лидер на конкурентната им формация на Касим Дал Национална партия за свобода и достойнство Исмаил Касабов.

Свадата избухнала посред бял ден в центъра на село Езерче. 36 годишният Касабов се скарал на младежите, че късали плакатите на неговата партия. В отговор, те се нахвърлили отгоре му с ритници и юмруци. Пребит до кръв, Касабов е откаран в болница с мозъчно сътресение, травми по главата и гръдния кош и счупен зъб. Средната телесна повреда направила мъжа нетрудоспособен в продължение на близо година, установи съдебното дирене.

В съдебната зала да чуят присъдите се явиха само Мустафа и Буруков. Останалите двама побойници са напуснали страната още през лятото на 2013 година и са обявени за издирване. Въпреки отсъствието им, предизвикало няколко отлагания на процеса, съдия Николай Борисов реши да приключи делото и постанови присъди за всичките четирима биячи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай