Опечалени рокери плашат с блокада на границата

Опечалени рокери плашат с блокада на границата | StandartNews.com

Шок сред "The Thunders", приятел на загиналия Ивайло се обеси

Русе. С блокада на магистрали и гранични пунктове плашат русенските рокери от клуб "The Thunders". В събота 36-годишният им приятел Ивайло Андреев загина край гара Бяла, опитвайки да избегне сблъсък с ТИР. Шофьорът на турския камион бе освободен след 24 часа в ареста с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. От прокуратурата в Русе са преценили, че няма да внасят искане за задържане от 72 часа. Официалното съобщение от полицията след инцидента в събота бе, че камионът е изпреварвал на разрешен участък. Друг е въпросът дали се спазва ограничението на скоростта по двулентов и двупосочен път със завои.

Покойният Ивайло е член на клуб "The Thunders" и е известен в Русе със студиото си за изработка на рекламни материали. Андреев направи пробив в този бизнес, тъй като отпечатваше запомнящи се надписи и картини на фланелки, чаши и други сувенири. В понеделник рокери от цялата страна направиха невиждана погребална процесия, която премина по улиците на града на път за гробищния парк Басарбово, където изпратиха Иво до последния му дом.

Приятелите на Ивайло затрупаха Фейсбук със снимки и прочувствени съболезнователни думи към близките му. В същото време се породи и идея за акция, която да ограничи движението на тежките камиони през почивните дни. Рокерите дори изработиха стикер, с който призовават да се спре войната по пътищата. Те обмислят протестни действия, в това число блокада на ГКПП-та и на основните магистрали в страната. Искането им е да се да се спазва ограничението за движение на тежкотоварните камиони в почивните дни, особено през лятото.

Само ден след погребението на Ивайло от "The Thunders" пак са в траур. Тялото на 36-годишния Радослав П. Бе намерено да виси на дърво във вилната местност Касева чешма. Рокерът - майстор на татуировки, бе намерен обесен в близост до вилата си. Областната дирекция на МВР потвърди информацията. Тялото е открито случайно от съседка, която чула продължителен звън на телефон, а не видяла никой. Обиколила района около къщите и тогава се натъкнала на ужасяващата гледка. Веднага позвънила на тел 112, но пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ само констатирали смъртта, следи от насилие не били открити. Предполага се, че мъжът е изпаднал в дълбока депресия и тогава е сложил край на живота си.

Радослав е татуист, работил е в чужбина, за да събере пари и да осъществи мечтата си, има студио в търговски комплекс в центъра на Русе. Вчера ателието бе затворено и на вратата висеше некролог. Рокери от "The Thunders" потвърдиха информацията, че Радослав е бил техен член, но заради желанието на семейството му, отказаха да коментират причините довели до трагедията. Погребението беше вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай