Окупация мести изпит на юристи

Окупация мести изпит на юристи | StandartNews.com

София. Държавният изпит в Юридическия факултет най-вероятно ще бъде преместен в друга зала заради окупацията. Днес в Алма матер от 13 ч е изпитът по наказателноправни науки, а част от студентите са разпределени в първата окупирана аудитория 272-а.

"Изпитът ще се проведе под контрола на окупацията, но най-вероятно ще изместим тези колеги в друга зала", каза Ивайло Динев, който е един от лидерите на протестиращите. Те обмисляли дали това да не е 65-а аудитория, която се намира в Историческия факултет. В Ректората ще бъдат допускани само студенти последен курс и квесторите, като на пропуска ще бъдат проверявани студентските им книжки.

Окупаторите ще следят и да няма провокации. "Следя студентските протести, дъщеря ми е в Юридическия факултет на СУ", каза по-рано вчера пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че не му е безразлично какво се случва в най-старата Алма матер, защото и той е завършил Юридическия факултет. "Всеки има право на протест. Никой не може да отрича идеите на протестиращите, но може би самият начин на протест не е най-подходящият", каза Цацаров.

"Не можеш да лишаваш желаещите да се обучават от това тяхно право. Дъщеря ми не участва в окупацията на университета", заключи главният прокурор. На 10 ноември студентите ще обявят и общонационален протест от 11 часа. Декани на факултети, които са извън Ректората, вече издават заповеди за предпазване на сградите им от окупация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай