Официално: Не е открито взривно устройство в буса

Официално: Не е открито взривно устройство в буса | StandartNews.com

До този момент не е открито самоделно взривно  устройство, съобщиха от МВР. И опровергаха експерт по сигурността на летището, съобщил обратното по-рано.

Сигнал за забелязан съмнителен багаж в бус, паркиран пред Терминал 1 на Аерогара – София бе подаден днес към 12.50 часа. На място веднага пристигнаха екипи на СОБТ, гранични полицаи, пожарникари и екипи на Спешна помощ. Районът беше отцепен от служителите на реда на СДВР, бусът бе изведен на безопасно място.

В момента спецекипи, с помощта на робот, проверяват багажа на микробуса. Към 15.00 часа самоделно взривно устройство не е открито. Работата на екипите продължава.

Въпросният автбоус е паркиран някъде около 1 часа сутринта от чуждестранен гражданин, който е отлетял към 5 часа сутринта. Осведомени са всички необходими служби, както и специализираният отряд за борба с тероризма. Към момента няма данни за открито взривно устройство. Това съобщи Антонио Ангелов, директор на Гранична полиция. Той заяви, че знае самоличността на притежателя на автобуса, но категорично отказа да потвърди информацията. Ангелов отказа също да потвърди, че бусът е белгийски.

И кучето, и проверка със специална техника са показали наличието на взривно устройство. Затова и предприетите мерки са били абсолютно засдължителни, аргументира се Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай