Офицер печели "Златно евро" за Русе

Офицер печели "Златно евро" за Русе | StandartNews.com

Възраждането на Русе е негова мисия. Доказателство, че я изпълнява успешно са отчетени проекти за 100 млн. лв.

За активната си работа като кмет Пламен Стоилов получава и много награди. Авторитетни национални и международни институции дават висока оценка както за неговия екип, така и за общинска администрация. Преди няколко дни Стоилов бе преизбран за председател на управителния съвет на Асоциация на дунавските общини "Дунав".

52-годишният кмет е офицер от Българската армия. Завършва ВНВУ "В.Левски" във Велико Търново като инженер по транспортно строителство - пътища и мостове. Освен това е магистър по икономика на индустрията в Стопанската академия "Димитър Ценов" - Свищов. Преди да стане кмет, работи като офицер от Министерството на отбраната в контраразузнаването и в системата на МВР.

От 2007 до 2009 г. е в русенската дирекция "Гражданска защита" към Министерството на държавната политика при бедствия, аварии и катастрофи. С политика активно започва да се занимава, когато се учредява ГЕРБ. Стоилов поема ръководството на общината с воля и амбиция да възроди Малката Виена.

"Приемам всяко предложение, което е добро. Вдигам си телефона на всеки гражданин, защото за мен всяко мнение е важно", казва той. Благодарение на него общината е удостоена с Националния приз "Златно евро" за управлението на средствата от европейските фондове. Успява да реши проблема с детските градини, като само за година техният капацитет е увеличен с още 250 места. В знаково събитие за дунавския град през тази есен се превърна откриването на новия Екомузей, който се посещава от над 300 души на ден.

През третата година от мандата на Стоилов се откри и Комплексен онкологичен център. Русе е и първият в страната с разработен цялостен план за велосипедна мрежа. Само в рамките на последната седмица стартираха проектът за закриването на старото русенско депо за отпадъци и мащабната реализация на интегрираната система за градски транспорт. До няколко месеца русенци ще се поздравят и с дългоочакваната спортна зала "Арена Русе".

Сред амбициозните планове на градоначалника е превръщането на лесопарка "Липник" край Русе в прекрасно място за отдих на русенци и с модерен зоопарк.

Всяка година той лично участва в зарибяването на местното езеро. "Тъй като аз самият съм запален ловец и риболовец, съм поел ангажимент към моите колеги Общината да помага, като се грижи за популацията. Наследихме езеро, в което нямаше риба, но в продължение на няколко години зарибяваме този водоем и русенци са доволни", казва кметът. Така спечели уважението и на местните рибари, които го отличиха със златна рибка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай