ОБЗОР: Тридневен траур в Белица за Фатиме

ОБЗОР: Тридневен траур в Белица за Фатиме | StandartNews.com

Кметът на община Белица Радослав Ревански, обяви тридневен траур – от сряда до петък, в памет на 19-годишната Фатиме Колашова, която бе прегазена от камион във вторник на пешеходна пътека в Благоевград.

„Отменят се всички предвидени културни мероприятия в общината до Коледа, както и обявеното запалване на коледната елха на 14-и декември. Целият екип на община Белица и лично аз изказваме своите съболезнования към близките на загиналото младо момиче. Готови сме да помогнем на опечаленото семейство материално и морално. Съболезнования към близките на това прекрасно момиче, поклон пред паметта му", сподели градоначалникът на Белица.

Знамената на България и на Европейския съюз на сградата на общината са свалени наполовина. Кметът се е разпоредил това да се направи и от другите обществени институциии в знак на съпричастност към мъката на семейството на загиналата студентка.

Погребението на Фатиме беше в село Дагоново. Поклонението пред 19-годишната Фатиме Колашева се състоя в дома й в родното й село Дагоново, а хората не сдържаха сълзите си заради нелепия начин, по който младото момиче си отиде. Всички сме в шок, трагедията почерни цялото село", каза кметът на населеното място Иван Барабунов. За да я изпратят в последния й път, на погребението на Фатиме дойдоха два автобуса нейни колеги, бивши съученици и учители

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай