ОБЗОР: Социалните отнеха 11-те деца на семейство заради мизерия

ОБЗОР: Социалните отнеха 11-те деца на семейство заради мизерия | StandartNews.com

Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова и Красимир Тодоров.

Причината са лошите условия, в които се отглеждат хлапетата. През последните месеци многодетното семейство живее в къща под наем в Русе. На 28 януари обаче в нея избухнал пожар и фамилията остава без дом.

Социалните са категорични, че родителите, не полагат достатъчно грижи за децата си. Те са недохранени, условията в които живеят са мизерни, хигиената - под всякаква критика.

"Не е вярно. Толкова години сме ги гледали и без помощта на социалните. Работя като шофьор в русенска фирма, а жена ми взима детски. Справяме се. Искаме да се грижим за децата си. Ние искахме голямо семейство, а и съпругата ми не желаеше да прави аборти", каза пред Нова телевизия Красимир Тодоров. Началникът на отдел "Закрила на детето" в Русе Милена Неделчева обясни, че децата са изведени, защото постоянно са неглижирани и оставяни сами. "При едно от домашните посещения беше установено, че две от тях си играят с горящ огън. Бяха отворили вратичката на печката. Освен това имат паразити, в жилището няма легла за всички деца, нито място, където да учат", допълни Неделчева.

Ивелина и Красимир живеят на семейни начала от 19 години. Раждат им се 13 деца. Две от тях обаче починали. През 2014 г. готварската печка пада върху 3-годишния им син Мартин. Момченцето умира на място. Тогава заключението е, че става дума за нелеп инцидент. През 2017 г. обаче умира и 40-дневната им дъщеря Любомира. В съобщението за смърт една от причините е недохранване. Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно производство и възлага на следствието да разследва смъртта и на двете деца. Разследването още тече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай